Віктор Ляшко: Полтавщина має найкращі показники охоплення щепленням проти COVID-19 

11 Лютого, 2022

Міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко відзначив Полтавщину як найкращу область за показниками охоплення вакцинацією проти COVID-19. 

«Полтавщина має найкращі показники охоплення щепленням проти COVID-19 в цілому і серед дорослого населення, а саме серед груп ризику 60+. На мою точку зору, це дозволяє Полтавській області проходити як осінню хвилю, так і зимово-весняну без потрапляння не те що до «червоного», а навіть до «помаранчевого» рівня карантину», – наголосив Віктор Ляшко під час робочого візиту до Полтавщини.

Т.в.о. голови Полтавської облдержадміністрації Дмитро Лунін зауважив, що у 33 громадах області вже вакцинувалися більше ніж 50% населення.

«Вакцинація на Полтавщині максимально проста й доступна. Окрім центрів масової вакцинації та пунктів щеплення, у віддалені села кожної громади за графіком їздять мобільні бригади. Щотижня вони роблять по 250 виїздів і вакцинують у середньому по 1700 людей. Це переважно люди віком 60+. Понад 30 тисяч жителів регіону вже отримали бустерну дозу», – додав Дмитро Лунін.

Міністр охорони здоров’я повідомив, що цього тижня Полтавська область отримає препарат «Молнупіравір», який призначениий для лікування COVID-19.

«Молнупіравір» – препарат, який блокує фермент, потрібний вірусу для відтворення генетичного коду. Так він запобігає розмноженню вірусу та знижує ризик важкого перебігу хвороби. «Молнупіравір» у формі пігулок – новий для України підхід у боротьбі з COVID-19. Ліки не потребують особливих умов зберігання та їх зручно приймати. Сімейні лікарі першочергово призначатимуть «Молнупіравір» пацієнтам із груп ризику, щоб убезпечити хворих від переходу з легкого ступеня тяжкості захворювання до середнього та важкого.